Ik wil ook een speurtocht!

Audiospeurtochten en podcasts zijn hét ideale middel om snel en inhoudelijk informatie over te brengen. Podcasts zijn immens populair en spreken een vlotte doelgroep aan. Auditieve educatie en entertainment is daarnaast vrij rap te verwezenlijken, waardoor het als perfecte tool kan dienen voor bijvoorbeeld een tijdelijke rondleiding of nieuwe expositie. Podcasts en online audiospeurtochten faciliteren kennis en plezier voor een doelgroep die minder mobiel is. Audio is altijd te combineren met transcripties/notulen.

Stadsrondleiding

Het idee voor een stadsrondleiding als podcast en audiospeurtocht ontstond tijdens de coronacrisis. Mensen verveelden zich en wilden op stap in eigen land, maar hadden ook behoefte aan handvatten. De anderhalvemetersamenleving maakte groepsactiviteiten onmogelijk. “Hoe kan de toerist wel de ontspannen, toeristische ervaring krijgen, maar zich ook aan de richtlijnen houden,” dacht ik bij mezelf en zo werd het idee geboren.

Inmiddels blijkt een audiospeurtocht het ideale medium voor een leuk uitje op eigen tempo, dat op maat gemaakt kan worden binnen ieder persoonlijk geluid of specifieke inhoud.

Museumrondleiding

Ik heb nog nooit iemand zo gepassioneerd over kunst zien praten. Ik ben vandaag met een andere visie en een andere manier van kunst kijken het museum uitgelopen. Dit heeft veel veranderd!

MADYCKE, @MADISON.MAE

Door de ogen van een kunstenaar naar kunst kijken, da’s net effe anders! En dat kan op allerlei manieren. Zo geef ik vaak rondleidingen door musea met als thema ‘de hedendaagse selfiecultuur’ om interactief te bespreken of er nou wel zoveel veranderd is, sinds de zeventiende eeuw.

Kunst is een ontzettend geschikte teaser om een gesprek te openen. Ook voor mensen die niet van kunst houden. Of moet ik zeggen ‘zeggen te houden’? Een museum is voor iedereen en afhankelijk van de tone of voice, onderwerpen én uitgekozen kunstwerken, kun je iedereen boeien.

Een audiotour of museumpodcast is een toegankelijke instapmogelijkheid. De doelgroep gebruikt een platform dat zij al kent en leert de materie kennen door een stem die hen bekend is.

Sign me up!

Heb je interesse in een op maat gemaakte podcast of speurtocht? Neem dan contact met me op via mignonnusteling.nl. Meer lezen over (online) cultuureducatie? Dat kan hier!